نقش هر یک از فعالیت های غیر ارادی بدن مانند پلک زدن عطسه کردن
نقش هر یک از
فعالیت های غیر ارادی بدن مانند پلک زدن عطسه کردن
۱- چرا خمیازه می کشیم؟
خمیازه کشیدن نه تنها در انسان بلکه در دیگر مهره داران نیز دیده می شود. عمل واکنشی خمیازه کشیدن زمانی رخ می دهد که ما خسته و یا کسل هستیم، اما دانشمندان تاکنون علت چنین عکس العملی را به طور کامل کشف نکرده اند. وقتی که ما خمیازه می کشیم، دهانمان کاملاً باز می شود و مقدار زیادی هوا را در خود فرو می برد و خیلی آرام عمل بازدم انجام می گیرد. خمیازه شامل کشیده شدن عضلات آرواره، سینه، دیافراگم و مری می شود. از این رو تمامی این اعمال برای وارد شدن مقدار بیشتری هوا به ریه انجام می گیرد. مطالعات نشان می دهند که خمیازه کشیدن به خنک شدن مغز کمک می کند.
۲- چرا به اصطلاح مو بر تنمان سیخ می شود؟
در واقع واژه ی «Goosebump» به معنای برجستگی های کوچکی روی پوست است که در صورت احساس سرما، ترس، هیجان، عصبانیت یا در صورت تجربه ی برخی شرایط عاطفی استرس زا آن ها را مشاهده خواهیم کرد. این واژه در زبان انگلیسی از برآمدگی هایی که هنگام کنده شدن پر پرندگان روی پوست آن ها شکل می گیرد الهام گرفته شده است. این واکنش غیرارادی یک عملکرد خودکار از جانب سیستم عصبی محیطی محسوب می شود. به زبان ساده، برای مثال زمانی که ما به یکباره احساس سرما می کنیم، بخش سمپاتیک این سیستم خودکار سیگنال هایی را به عضلات روی پوست می فرستد و باعث می شود که آن ها منقبض شوند. این موضوع به تشکیل شدن برآمدگی هایی روی پوست منجر خواهد شد که آن نیز به نوبه ی خود سیخ شدن موهای روی پوست را در پی خواهد داشت.
۳- چرا آروغ می زنیم؟
آروغ در واقع آزاد شدن هوای گرفتار شده در درون معده از طریق دهان است. با هضم شدن مواد غذایی در درون معده و روده ها مقدار زیادی گاز تولید می شود. باکتری های موجود در سیستم گوارشی بدن به شکسته شدن مواد غذایی و تولید گاز کمک می کنند. آزادسازی گاز اضافی معده از طریق مری و منتقل شدن آن به بیرون از دهان آروغ نامیده می شود.آروغ زدن می تواند به شکل ارادی یا غیرارادی انجام گیرد و ممکن است این کار با صدای بلندی همراه باشد که در نتیجه ی خارج شدن با فشار گاز است. کودکان به دلیل این که سیستم گوارشی بدنشان هنوز توانایی لازم و کافی برای آروغ زدن ندارد بنابراین برای آروغ زدن و خارج شدن گاز از معده به کمک بزرگ ترها نیاز دارند.
۴- وقتی عطسه می کنیم چه می شود؟
عطسه کردن واکنشی است که در اثر تحریک شدن مخاط درون بینی و التهاب آن ها رخ می دهد. در این حالت مقدار زیادی هوا از طریق دهان و بینی و با سرعتی فراوان خارج خواهد شد. رطوبت درون سیستم تنفسی نیز در نتیجه ای این واکنش به محیط بیرون پرتاب خواهد شد. چنین واکنشی عامل تحریک را که ممکن است گرده، کرم های ریز و یا گرد و غبار باشد را از دیواره بینی یا سیستم تنفسی خارج می نماید. متاسفانه این واکنش می تواند به انتشار میکروب ها، ویروس ها و دیگر عوامل بیماری زا کمک کند. عطسه کردن توسط گلبول های سفید خون که در بافت بینی قرار دارند کنترل می شود.
۵- چرا سرفه می کنیم؟
سرفه واکنشی است که به شما کمک می کند مسیرهای تنفس هوا باز مانده و از ورود مواد التهاب زا و بلغم به درون ریه ها جلوگیری شود. سرفه کردن نیز با خروج مقدار زیادی هوا از ریه ها همراه است. در واقع سرفه با تحریک در گلو که خود گیرنده های سرفه در این ناحیه را تحریک می کند آغاز خواهد شد. پیام های عصبی از گلو به مراکز سرفه در پایه مغز و پل دماغی فرستاده شده و این مراکز نیز در ادامه سیگنال هایی را برای عضلات شکمی، دیافراگم و دیگر عضلات سیستم تنفسی ارسال می کنند تا در فرآیند سرفه کردن کارکرد مشترک و هماهنگی داشته باشند. در ابتدا با بلعیدن مقدار زیادی هوا از طریق مری، دریچه ی ورود هوا در حنجره بسته شده و فشار زیادی در ریه ها ایجاد خواهد شد که با منقبض شدن ماهیچه های سیستم تنفسی همراه است.
۶- هدف از سکسکه چیست؟
سکسه به دلیل انقباض غیرارادی دیافراگم رخ خواهد داد. دیافراگم یک نوع بافت ماهیچه گنبدی شکل مسئول تنفسی است که در قسمت پایین حفره سینه واقع شده است. وقتی که دیافراگم منقبض می شود، صاف شدن آن مقدار فضای موجود در حفره سینه را فزایش می دهد و باعث می گردد که فشار در ریه ها کاهش یابد. این امر موجب وارد شدن هوا به درون ریه ها می شود. وقتی که دیافراگم در حالت استراحت قرار داشته باشد به شکل گنبدی خود باز می گردد و بدین ترتیب حجم درون حفره سینه کاهش یافته و در ادامه فشار در ریه ها افزایش می یابد. این شرایط حس بیرون دادن هوا را در فرد ایجاد می کند.
- ۹۷/۰۸/۱۹
سایت پر معنایی هستش واقا تمامی نکات مو به مو در اینجا گفته شده است با تشکر